28.08.2008

Yarış Sonucu


Eveet, tekneyi aldığımdan tam 1,5 yıl sonra bir yarışa girmek de nasip oldu. Yarış işine hep olumsuz bakmıştım. Fazla hırs yapmazsak, çok da fazla çekinelecek birşey yokmuş aslında. Tam tersi, bir zorlama ve bir hedef olduğu için, hiç kimse size rüzgarın kaldığı bir anda " yaa hadi motorla gidelim" gibi moral bozucu tekliflerle gelmiyor. Siz, ekip, rüzgar ve tekne. Bu dörtlü önemli. Takım olarak taktikler denemek, rüzgarsız kalsanız bile deniz yüzeyini gözlemleyip, rakiplerin ne yaptığına bakmak, onu, bunu, şunu denemek. Bir şekilde eninde sonunda rüzgarı bulup yürüyorsunuz.

Sanırım bizim ekip olarak belirlediğimiz taktikler çok etkili olmadı. TALYA Burgazada yarışında 5. oldu. Tüm yarışta 36 tekne vardı. Ama bizim destek sınıfında 5 tekne vardı."-Yani sonuncu olmuşunuz desene" diye düşündüğünüzü duyar gibi oluyorum. Ama insan kolay itiraf edemiyor işte..

Yarışa bizim sınıfta saat 12:00 da start verilecekti. Biz 10:00 gibi start hattında olduk. Amaç biraz antrenman yapmak ve kendini olaya çok yabancı hissetmemek. Saat 11:00 a kadar ortalıkta hiç tekne görünmedi. Hatta birbirimize "Acaba iptal mi oldu?" sorusunu bile sorduk.

11:20 gibi bir baktık, Fenerbahçe yönünden kocaman balon yelkenlerini açmış yirmi kadar tekne geliyor. İtiraf etmek lazım ki görüntü çok heybetli idi. Biraz bakındıktan sonra kendimize geldik. Alesta tramola, hadi kavança nidaları ile antrenmanımıza devam ettik.

Sonra birden telsiz 73. kanaldan "Startaa 10 dakikaa" anonsu duyuldu. Şöyle avantajlı bir çıkış yapalım diye çok fazla zorlamadan, iyi olduğunu düşündüğümüz pozisyona geçtik. "Startaa 5 dakikaa". Motoru kapattık. Aksi gibi rüzgar azaldı. Artık yelkenlerimizle başbaşayız.

"Start" anonsu duyulduğunda güzel bir çıkış yaptık. Bu arada 5 adet buyuk boy tekne pruva pruvaya vermiş, birbirlerine bas bas bağırıyorlardı. Allahtan orada değildik.

Biraz gittik, sonra rüzgar kaldı. İşte o arada bir takım yanlış kararlar ile çok önemli olan 10-15 dakika kaybettik. Yaklaşık yarım saat sonra rüzgar başladığında, tüm tekneler fırladı. Tabii biz arkada kalmıştık. Zaten o farkı yarış boyunca da kapatamadık.

Yarışın bitiminde Burgazada Denizkulübünde yapılan ödül törenine katıldık. Ayrıca yarışa katılım sertifikalarımızı aldık.

Gerçekten ekip olarak çok keyif aldık. Bir daha yarışa girer miyiz ? Sanırım yine gireriz. Yarış benim yelken sevdamdaki ana amaç olamaz. Ama zaman zaman kendimi sınamak da hiç fena olmaz.

Sonuçlara gözatmak isterseniz buraya tıklayınız.
Talya Yarışta

2 yorum:

akın dedi ki...

Taner bey merhaba,

Bende Egeyat 26 satın almayı planlıyorum. Siteniz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bu konuda sizin tecrübelerinizi de almak isterim.

Saygılarımla

Akın Banaz

Taner dedi ki...

Akın bey merhaba,

Hertürlü sorunuz için yardımcı olmaya hazırım.

Selamlar,
TANER ÖZER