15.10.2009

Yapılanlar

Geçen yazıda madde madde yazdığım onarımları tamamladık. Talya'nın bağlanma kütüğü ruhsatnamesini de çıkarttık. Ayrıca bu yılki marina ücretimizi de ödedik. Bir çok işin stresi üzerimden kalktı.
Bağlanma Kütüğü Ruhsatnamesi eski Özel tekne belgesinden çok daha basit bir evrak. Üzerinde motor seri numarası vs gibi önemli bilgiler yer almıyor. Elinize aldığınızda, uyduruktan bir belge tutuyorsunuz gibi. Belgeyi aldığım departmanda bunun da kısa zamanda değişeceği söylentileri vardı.
Geçen hafta Rıza usta ile motor ve yakıt sistemini elden geçirdik. Ön yakıt filtresindeki su tahliye edildi. Mazot deposu kontrol edildi ama su çıkmadı. Rıza ustaya göre mazot aldığım yer problemli olabilirmiş. Ben eskiden bidonla dışarıdan mazot getiriyordum. Şimdi ise marinadan mazotu alıyorum. Yine Rıza usta marina mazotunun problemli olduğunu, bir motoryatın 300lt lik deposundan bu mazotu aldıktan sonra 15lt su çıktığını anlattı. Şimdi tekrar eskisi gibi mazotu dışarıdan alacağım, bakalım ne olacak?
Ayrıca motorun üzerindeki yakıt filtresini ve impelleri de değiştirdik. Deniz suyu pompasının keçe, conta v.s. gibi tamir elemanlarını orjinal Yanmar aldım. Bu da bir hayli tuzluya mal oldu. Aynı malzeme altıda bir fiyata sanayi sitelerinden de temin edilebiliyor. Neyse motor yine saat gibi. Sızıntı tamamen kesildi. Deneme seyri için kuzenle gece gece soluğu Burgaz Antigoni'de aldık. Gece dönüşümüz saat 01:30 gibi oldu. Yine çok keyifli bir gece geçirdik.

Hiç yorum yok: