16.06.2010

Reflektör Patlaması

Bu hafta Cumartesi günü,benim kuzenler Gökhan ve Cüneyt ile Burgaz rotasındayız. Hedef, güzel bir seyir sonrasında Adakeyf restorana yanaşıp, biraz demlenmek. Bu arada Adakeyf Fatma hanım yeni gözdemiz. Özellikle mezeler nefis.
Cüneyt Any Time adında yeni bir tekne aldı. Tekne Marmaris Netsel Marina'da. Ben de Cüneyt'e denizde olabilecek ter türlü absürdlüğü anlatıyorum. Halatlara, ıskotalara, mandarlara çok güvenme kopabilirler, ırgata çok güvenme yarı yolda bırakabilir, demire çok güvenme tarayabilir...
Bir anda güvertede bir ses BAAAM şangır şungur... Ulen nooluyo diye korkudan zıpladık.
Durum anlaşıldı, direk tepesine yakın bir noktada çarmıha bağladığım radar reflektörü bulunduğu yerden kopup güverete düşmüş ve dağılmış!
Ertesi günde çoluk çocuk yine adaya gideceğiz, allahtan kimse yokken oldu, ya birisinin kafasına düşse, hey allahım düşünmesi bile korkunç.
Kalan parçalardan güverteyi temizledik. Plastik gövde cam gibi sivri parçalara bölünmüş ama cam kadar tehlikeli dağılmamış. İçindeki metal reflektörler de ortalığa saçılmış. Hepsini toparladık ortalığı neta ettik.
Bu benim ikinci reflektör oluyor can veren. Bir öncekini burada yazmışım.
Demek ki benim bunları çarmıh tellerine tutturmamla ilgili bir problem var. Aslında plastik cırt kullanıyorum. Alt taraftan 3 adet cırt, üst taraftan da 3 adet cırt geçirmiştim. Ama demek ki bu plastik cırtların ömrü yaklaşık birbuçuk sene. Sonra sizlere ömür. Şimdi yeni ve daha etkin bir bağlama şekli bulmam lazım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

KARDEŞ REFLEKTÖR PATLAMIŞ HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL NAZAR BONCUĞU OLSUN. ALLAH ADAMIN MOTORUNU PATLATMASIN.!!


ALLAH SELAMET VERSİN

ENGİN REİS