21.07.2011

Ayrılık Vakti

Başlık biraz hüzünlü mü oldu acaba? Evet belki, ama zaten kaçınılmaz olarak yapacaktık bunu. Madem bu işi seviyorsun, keyif alıyorsun, bir zaman gelince bunu yapıyorsun. Evet, bu yaz için yaptığımız tüm planları, her şeyi iptal ettik. Neden, çünkü ayrılık vaktimiz geldi. TALYA' mıza bizim baktığımız gibi bakacak, yelkeni sevecek, seyir yapacak, ihtiyaçlarını giderecek, uzun yol yapacak bir deniz sevdalısına devretme zamanı geldi. Ne yapıyorsun kardeşim, kız mı veriyorsun tekne mi satıyorsun denilebilir ama bunu anlamak için tekne sahibi olmak lazım. Hele yaklaşık 5 sene geçirmiş iseniz, ilk deniz tecrübelerinizi onunla yaşamış iseniz kız vermekten farkı yok.

Kısaca hikaye şöyle:

Burada da daha önce yazdığım gibi uzun yol planlarımız bu sene zirve yaptı. Talya'yı 4 arkadaş Cunda'ya getirdik. Evin önüne attığımız tonoza bağladık. Benim aklımda ufak ufak gelecek ile ilgili planlar var. Acaba tekneyi büyütme zamanı geldi mi ? Büyütürsek ne alacağız ? Nereye koyacağız falan filan. Sonunda bir cesaret ile, satalım şunu kervan yolda düzülür, hepsi hallolur, dedim kendi kendime. Sahibinden.com'a ilanı verdim. Bir de Gezgin Korsanlar'ın forumunda ilanı verdiğimi duyurdum. Hemen bir kaç telefon geldi. Fiyat sormalar, yeri ile mi demeler, indirim yok mu talepleri falan. Hep bildiğimiz satış muahbbetleri. Sonra sevgili Kamil Kurdoğlu aradı. Teknenin Cunda'da olduğunu, benim de hafta sonu orada olacağımı duyunca, tekneyi görmek için Cunda'da buluşmak üzere sözleştik. Hafta sonu Kamil bey ve eşi Emine hanım ile birlikte Cunda'da buluştuk. Evde sohbet faslımızdan sonra bota atlayıp tonozda duran Talya'ya ulaştık. Hava çok tatlı ve keyifli bir rüzgar var. Tonozumuzu bırakıp Talya ile son seferimize çıktık. Cunda'nın kanalından yavaşça süzülüp dışarıya ulaştık. Yelkenler hemen fora. Teknenin altı da temiz olduğundan nefis bir seyir. Önce Çıplak ada, sonra bir kavança ve rota Ortunç. Yaklaşık 2 saatlik bir seyirden sonra Ortunç önlerine demir attık. Son konuşmalar, son rötuşlar da orada yapıldı ve el sıkıştık. Geri dönüşümüz artık tonoza değil, Ayvalık marina'ya. Ayrılış bayağı buruk oldu. Sanki bir sevgiliye veda eder gibi. Hayat da böyle değil mi, her başlayan şey bir gün muhakkak bitiyor...

Neyse, bu faslı çok uzatmıyorum, artık önümüze bakalım. Yeni TALYA'mızı bulduk, hatta kaporosunu bile verdik. Bayram'dan sonra tüm detayları ile burada olacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayırlı olsun Taner Bey, umarız yeni TALYA ile de keyifli seyirleriniz olur.

SY Nisan