13.05.2014

Fiber Tabanlı Orca Bot

Bu seneki bir başka değişiklik de botumuz. Tekneyi ilk aldığımızda beraberinde verilen bot hemen sizlere ömür olmuştu. Ardından kaliteyi önemsemeden Saray Denizciliğin getirdiği Çin malı SeaStar marka botu almıştım. Buradaki tek kıstasım fiyatının ucuz olmasıydı. Alırken satıcı da beni uyarmıştı:
 "-Abi bu botlar bir iki sene içinde ek yerlerinden açılıyorlar. Garanti kapsamında olsa bile ithalatçısı malının arkasında durmuyor, kullanım hatası deyip tamiri reddediyor." demişti.
Ben buna rağmen botu almıştım. Sonrası aynen satıcının dediği gibi oldu. Sezon sonunda bot hava kaçırmaya başladı. Kaçırdığı yeri buldum, tamir ettim fakat bir müddet sonra yine kaçırmaya başladı. Bu böyle devam etti, sonrasında dayanamadım ve botu değiştirdim. Asil Marin'in üretimi olan Orca botlardan aldım. Bu markanın ürünlerinin arkasında durduğunu pek çok örnekten biliyorum. Şimdi umuyorum çok daha rahat bir taşıma aracımız oldu. Taban sert  ve ağır olduğundan denizin üzerinde çok daha stabil olacağını tahmin ediyorum. Biraz güverteye alması zor olacak sanırım. Ama onu da, ırgatın halat çeken tarafını elektrikli vinç gibi kullanıp hallederim diye düşünüyorum. Bu hafta Didim'de olacağız. Sonuçları buradan paylaşırım.



ORCA 250

3 yorum:

SARIYAZ dedi ki...

Benzer yoldayız. :-)
Benim botu sattım (ama senin gibi sorunlarım olmadı) Motoru da satıyorum (2.5 HP Mercury). Onun yerine 6 HP aldım, botu da Highfield marka aluminyum taban alıyorum. Galatamarine.com'da highfield ultralight 2.60. Hem çok hafif, hem de daha stabil.
Keyifle kullanın.

Taner dedi ki...

Highfield iyi seçim ama 6hp çok ağır değil mi ?

TANER

SARIYAZ dedi ki...

Biraz öyle. Bizim bu su altı oyuncağımız var: reefsurefer.com 2.5 hp çekemiyordu. motoru büyüteyim dedim. 4-5 derken baktım, 6 HP 5 ile aynı ağırlık o zaman bari 6 olsun dedim. Ağır hakikaten. :-) Ama olsun hızlı gidiyor :-)