26.05.2014

Leros


Bir önceki yazıda belirttiğim gibi geçtiğimiz hafta sonu Leros'da idik..Kısa fakat çok keyifli bir 19 Mayıs gezisi oldu.
Ekip şöyle, Bitola teknesi, Hakan, Feride ve Ece. TALYA' da, ben, eşim ve oğlum. Ayrıca misafirlerimiz Selahattin, Banu ve Sena King ailesi.
Bitola bizden 2 saat kadar önce Güllük'den avara oldu. Bizden 15 dakika önce Pandelis koyuna girmiş. Hakan tekneyi Port Iassos'da tutuyor. Onalrın yolu bize göre 10 mil daha uzun, koya girince demir atmadan bizi beklemişler. Biz de koya vardığımzda şöyle bir etrafa bakındıktan sonra balıkçı barınağının içine girmeye karar verdik. Hemen iskelenin en dış ucuna bağlanıp Bitola'yı da üzerimize aborda ettik.
Hava genelde kapalı, deniz 17,5 derece civarlarında. Yani insanı yüzmeye davet eden bir durum pek yok. Tek davet, arada güneş açtığında suyun kristal berraklığındaki hali. Hemen ekip yüzelim falan diyor ama güneş bulutların arkasına saklandığında keyif kaçıyor.
Biz Leros'u çok seviyoruz. Özellikle Pandelis koyu çok güzel. Fakat Temmuz-Ağustos aylarında durum değişiyor. Koy ve ada müthiş kalabalık oluyor. Haliyle sezon dışındaki keyif kalmıyor. Leros'da iki gün kaldık. Tüm öğünlerimizi Apostolis'de yedik. Hanımı mutfakta. Son derece güler yüzlü. Müthiş de maharetli. Neyi beğensek bir paket hediye ediyorlar. Grappa, el yapımı reçeller v.s. Dünyada olmaktan en çok hoşlandığım iki ülke birincisi Küba, ikincisi Yunanistan.
Apostolis'de 7 yıldır çalışan çalışan Yorgo müthiş eğlenceli bir adam. Galatasaray taraftarı. Patron ise Fenerli. Geçen sene Ünal Aysal ziyaret etmiş yemek yemiş. Fotoğraflarını gösteriyor. Bu futbol muhabbeti de bizim oğlanın iPad'de Atletico maçını seyretmesi ile gelişiyor. Konu futboldan açılınca söz Panatinaikos-Olympiakos rekabetine geliyor. Tam bizdeki GS-FB durumu.
Uzun sohbetli sabah kahvaltısından sonra taksilere atlayıp adanın diğer taraflarını da ziyaret ediyoruz. Alinda ve Lakki. Geçen sene biz iki kez gelmiştik ama her seferinde yeni bir şeyler keşfediyoruz.
Adanın en ünlü restaurantlarından birisi Alinda' daki Mylos. Çok meşhur olmuş. Mylos' a da öğle saatlerinde uğrayıp patates bira yapıyoruz. O da müthiş keyifli. Sonrasında Lakki. Bir kahve molası da orada, deniz kenarında. Akşam yine Apostolis.
Pazartesi sabah erken Hakan avara oluyor. Malum onun yolu daha uzun. Biz biraz daha yayılıyoruz. Nasıl olsa uçak geç. Saat 21:35 de. Yine Apostolis'de sabah kahvaltısı. Biraz hanımların alışverişi ve biz de avara olup öğleden sonra 16:00 gibi marinaya bağlanıyoruz.



Alinda koyu. Mylos' un üstünden manzara.


Pandelis koyu. Apostolis' den koy. Sol tarafta tekneler bağlı.


 Alinda. Agia Marina çevresi.

6 yorum:

Mali dedi ki...

Süper..Bu sene temmuz 19-26 arasında Göcek'te olacağız.Daha önceleri hep Marmaris çıkışlı kiraladığımız için bu sefer değişiklik olsun dedik. Biliyorum siz artık o tarafları sevmiyorsunuz ama biz ilk defa gideceğiz. Hangi koy az kalabalıktır, hangisinde daha rahat ederiz?? Fikir alabilir miyim?

Selamlar,sevgiler..
Mehmet Ali BARUT

Taner dedi ki...

Mali'cim senin yorumlarını yeniden okumak çok sevindirdi beni.
Göcek'i artık sevmiyoruz demiyoruz tabii ki. Aksine en çok hoşumuza giden yerlerden birisi fakat biz çok zaman geçirdik oralarda. Daha görülecek bir sürü yer var. Oralara konsantre oluyoruz artık.
Söylediğin tarihlerde maalesef Göcek'de sakin yer bulman zor ihtimal. Ama yine de herkese yer var. Koylara şöyle bir girip çıkıp karar verebilirsin. Ama Hamam koyuna, Bedri Rahmi'ye, Göbün'e ve Küçük Sarsala'ya uğramadan geçmemek lazım.
Ayrıca Fethiye tarafındaki TurunçPınarı 'da sizi ve hanımları çok etkileyecektir.

Sevgiler,
TANER

Mali dedi ki...

Teşekkür ederim. Söylediğin koyları not ettim. İsimlerini bildiğim ama hiç gitmediğim koylar. Fethiye Ece Marina çıkışlı olacağımız için 1-2 gün aşağı, yani Gemiler ve Turunç pınarı tarafına geçebiliriz sanırım. Mesafeler çok uzak değil gibi.:)

Sevgiler,
Mali


Taner dedi ki...

Ece marina'dan hangi firma ile çıkıyorsunuz ?

Çıktığın gibi Turunç Pınarına gidebilirsin. Gemiler adası da görülmeli.
Göcek'de yaklaşık 12 mil diye hatırlıyorum.

TANER

Mali dedi ki...

Sailfleet. Geçen sene Marmaris'ten Yüksel yatçılık ile çıkmıştık, bu sene Fethiye olsun dedik. 8 kişiyiz İstanbul'dan 4 kişilik bir aile ,biz 3 kişi ve bir aile dostumuz abimiz gelecek. 50" Bavaria kiraladık. Tüm sorumluluk bende, o yüzden biraz gerginim. Geçen sene yine bu grup çıkmıştık,sorun yaşamadım çünkü Symi'yi, Hisarönü'nü biliyorum artık.Diğerleri de neler yapılması gerektiğini biliyorlar zaten.

Umarım iyi geçer :)

Taner dedi ki...

Selametle.

TANER