26.05.2008

Talya Boğazda Yelken Açtı


Talya suya indikten sonraki ilk gezisini Boğaza yapmaya karar verdi. Mürettebat, ben Cüneyt ve Erkan. Tıngır mıngır, yok denilecek bir havada Boğaza doğru yol verdik. Amaç hem Cüneyt'le Erkan'a boğazı gezdirmek, hemde Tarabya' da karaya çıkıp rakı-balık yapmak. Fakat Boğaz'da bir acayiplik var. Ne tanker, ne de gemi görünüyor ortalıkta. Sadece Turyol motorları, şehirhatları vapurları ve balıkçılar.

Tam Dolmabahçe Sarayı önlerine gelmiştik ki bu sessizliğin sebebi anlaşıldı. Boğaz köprüsünün altında rengarenk balon yelkenler karşıladı bizi. Meğerse Boğazda yelken yarışları varmış. Bu yüzden trafik kapalı. Telsizde SG botu etraftan geçen yolcu motorlarını uyarıyor, "-Lütfen yelkenlilerden açık geçiniz, çapariz vermeyiniz.."

Biraz yaklaşınca işin havasına biz de girdik. Her taraf, bir iskele bir sancak tramola atan teknelerle dolu. Nerdeyse kıyıya değip kontra değiştiriyorlar. Gerçekten izlemesi bile çok zevkli.

Ee, fırsat bu fırsat, Bebek önlerine geldiğimizde bizde motoru kapattık, bastık yelkenleri. Hava 14-15 knot esiyor. Haydarpaşa önlerindeki yanık havadan burada eser yok. Nefis bir şekilde tramolalarla yükseliyoruz. Hep söylenirdi, Boğazda yelken yapmak düş gibidir diye. Bizede kısmet oldu. Her yelkenci faninin bu duyguyu tatması gerektiğini düşünüyorum. Tabii hava da olmalı.

Sonrasında ise bildiğiniz olaylar, Tarabya'ya geliş. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. Tarabya diye İstinye koyuna girmişim. Erkan bağırıyor, burası Tarabya değil, İstinye. Bak karşıda devlet hastahanesi var, diye. Ben bozuntuya vermiyorum. Şöyle bir dolanıp, koydan çıkıyorum. Sonrası Tarabya, Çıpa restaurant, balık-rakı, tekrar boğazı seyrederek aşağı iniş ve saat 22:00 da evde oluş.

Talya Boğazda Yelken

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet, 24 Mayıs cumartesi rengarenk yelkenler ile Boğaz çok güzeldi, biz de orda olan şanslılardandık :)

Serkan Turhal - NİSAN

Adsız dedi ki...

Evet, 24 Mayıs cumartesi rengarenk yelkenler ile Boğaz çok güzeldi, biz de orda olan şanslılardandık :)

Serkan Turhal - NİSAN