2.12.2008

Bayram Programı

Geçen Cumartesi-Pazar Talya'yı denize çıkartamadık ama yalnız da bırakmadık. Cumartesi günü şöyle bir uğradım. Valla hava bozuk mozuk, marinada her zaman hoş beş edebileceğiniz arkdaşlara, tekne sahiplerine rastlıyorsunuz. Bu sefer de Kedi teknesi Ateş Erim ile Uçarı teknesi Hakan Erim ( soyadları tesadüfi benzerlik gösterir ) Talya'ya konuk oldular. Biraz sohbetten sonra Hakan'ın teknesindeki elektrik problemini kontrol için kalktılar.
Sonrasında ben de Talya'daki rutin kontrollerimi yaptım. Öncelikle söylemeliyim ki nem alıcıları tekneye koyduğum için son derece isabetli bir iş yaptığımı düşünüyorum. Her tekneye gelişimde muhakkak 3 parmak suyu, nem alıcının kovasından denize boşaltıyorum. Bu çok önemli çünkü normalde tekneye girdiğinizde orayı burayı hafif de olsa nemli buluyorsunuz (kışın). Daha önce bahsettiğim, tekne alındığından beri çıkmayan jelcoat kokusu da bayağı azaldı gibi. Ayrıca kenara koyduğum lavanta kokulu jel koku alıcı da bayağı iş görüyor. Bu satırları okuyan tekne sahiplerine nem alıcıyı özellikle tavsiye ediyorum. Nem alıcıdan ilk bahsettiğim yazıyı buradan okuyabilirsiniz.
Gelelim bayram programımıza. Bu sefer bayram uzunca bir tatile denk geliyor. Bizde bayramın birinci ve ikinci günleri önemli olduğundan ya Cumartesi-Pazar ya da bayramın üçüncü gününden itibaren bir program yapmamız gerekti. Şimdilik Cumartesi ve Pazar için programımızı yaptık. Rotamız Poyrazköy olacak. Poyrazköy - Fenerbahçe marina arası yaklaşık 18dm. Talya ile yaklaşık 3,5 saatlik yol. Şu anda herşey uygun gözüküyor. O tarihlerde hafif Lodos var. Bu bizim için avantaj, rüzgarı arkamıza alıp yukarı seyir yapacağız. İnerken de akıntı yardımcı olur çabucak ineriz. Boğaz da seyir yapmanın hem iyi hem de kötü tarafları var. İyi tarafı, seyir rotanız nefis. Sağa sola baka baka, harika vakit geçirip seyir yapıyorsunuz. Kötü tarafı ise boğazda yelken yasak. E, o zaman motoryat gibi tır-tır motorla yürüyorsunuz.
Malum mevsim kış oldu. Gece uyumak sorun olabilir. Çünkü TALYA'da ısıtma tertibatı yok. Uyku tulumları alınacak. Birde eski usul, ocağın üstünde tuğla ısıtılacak. Isınan bu tuğla bizim kaloriferimiz olacak. Hakikaten Talya' da kışın çay bile demleseniz içerisi sıcacık oluyor. Ama su kaynadığı için içerisi rutubet de oluyor. Tuğla ise ısınmak için denizcilerin bulduğu iyi bir çözüm. Resimler ve mümkün olursa videolar ile bu seyrimizi belgeleyeceğim.

Hiç yorum yok: