29.04.2011

Karaya Çıkış


Bu sene de TALYA karaya çıkış işini tamamlayıp bitirdi. Konunun başlangıcı, gelişmesi ve sonlanması ile ilgili GezginKorsan konusuna buradan ulaşabilirsiniz. Sağolsun, olayı baştan sona Mehmet Erem halletti. Özetle durum şu:
Karaya alınıp zehirli uygulaması ve bakım yapılması gereken tekneler bayağı ciddi rakamlar ödüyorlar. Hele bir de herhangi bir marinaya bağlanma sözleşmeniz yoksa karaya çekme atma fiyatı daha da fazlalaşıyor. Fakat her marina veya çekek yeri aynı yoğunlukta çalışmıyor. Özellikle bu az işleyen yerlere toplu halde teklif yapılırsa fiyat bayağı düşüyor. Mehmet' de bu fikri ortaya attı ve çeşitli yerler ile konuştu. En iyi teklif de Yalova Marina'dan geldi. Yaklaşık 20 küsur Gezgin Korsan teknesi Yalova için hazırlıklarını tamamladı. Fakat her tekne aynı tarihlerde uygun olmadığı için Mehmet komple Mayıs ayını içeren bir teklif aldı. Biz de grubun ilk seferinde gidecek tekneler olarak adımızı yazdırdık. Sevgili Tayfun Güler'de Fenerbahçe-Yalova hattında bana eşlik etti. Onun güncesinden de seyahatin 1. bölümü ve 2. bölümünü okuyabilirsiniz.
Sonuçta TALYA'yı bakımdan geçirdik. Son kat zehirliyi ve pervane zehirlisini kendimiz sürmek zorunda kaldık. Kendimiz derken Tayfun, Nilüfer ve ben. Sebebi de Yalova'da işi yaptırdığımız firmanın bu konuda çok iyi organize olamamasıydı. Fakat yine de Talya'yı çiçek gibi yaptık. Ama önümüzdeki sene için zehirli boya ve astar katmanlarını jelkota kadar yok edip yeni baştan yapmak gerekecek gibi.

Resimler için:


Talya Yalova Karada

Hiç yorum yok: