27.08.2007

Göcek Üzerine Son Birkaç Söz

Evet, Göcek tatilinden sonra anladım ki, bu bizim değişmez tatil şeklimiz olacak. Hanımla zaman zaman aramızda yaşanan 5 yıldızlı tatil bunalımları da böylece son bulmuş oluyor. Çünkü, o da bu tatil şeklini benimsedi.
Çocukları sorarsanız onlar da son derece mutlulardı. Bol bol denize girdiler, bota bindiler, tekenin üstünden suya atladılar, yeni arkadaşlar edindiler, doğayla iç içe oldular, v.s. Bu gün oğluma, "bu tatilili sevdin mi ?" diye sorduğumda, aldığım olumlu cevap beni çok mutlu ediyor. Çünkü insan, ne de olsa "bencil baba" pozisyonuna düşmek istemiyor. Aileden alınan olumlu tepkiler benim için çok önemli. Bence talihli baba, hanımı ve çocukları ile bu işi paylaşabilen babadır. Bu sözler biraz beylik oldu, fakat daha önce bana bunları bana anlatan tecrübeli denizcilerin, şimdi ne kadar haklı olduklarını düşünüyorum.
Bu tatili çocukları ile yapacaklara önerilerim, bir kere mutlak vardavelalarda ağ olmalı, özellikle çocuklar 5 yaşından küçükse. Tekneyi kiraladığınız şirkete bunu önceden bildirmelisiniz. Ayrıca bildirmeniz gereken ikinci nokta canyelekleri. Genelde teknelerin standart donanımındaki canyelekleri büyükler için. Önceden ikaz ederseniz, çocuklar için olanları da tedarik ediyorlar. Eğer mümkünse, aynı teknede iki çocuk olsun. Ya da birden fazla tekne iseniz, diğer teknelerde de mutlaka çocuk olsun. Böylece çocuklar eğlenecek ortamı kendi içlerinde mutlaka, karada veya teknede yaratıyorlar.
Eğer etrafta başkaca çocuk yoksa, o zaman siz zaman ayırıp, çocuğunuzun iyi zaman geçirmesine yardımcı olacaksınız, ki bence bu da bir baba veya anne için çok büyük bir mutluluk.

Bu seyahatte çektiğim video görüntülerini de, en kısa zamanda bloğa ilave edeceğim.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Taner,
Ilgi duydugum bir konuyu bulunca, genelde o konu ile ilgili rahat ve keyifli bir sekilde daha ilgimin cogalmasi icin roman okurum. Bunlar (türkcemden de bli oldugu gibi) genelde Almanca olur.
Belirtmistim daha önce. Benim mekanim daglardir. Ama dogrusu denize de ilgi duymaya basladim.
Acaba Egeyi konu alan bir türkce "Deniz Romani" varmi?
Böylece hem Türkcemiz düzelir, hem de denize ilgimiz biraz daha derinlesir.Simdiden tesekkürler!
Sevgilerimle,

Yakup Dogru - Almanya

www.teaweb.de

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Taner dedi ki...

Sevgili Yakup,

Benim var olan denizcilik merakımın fitilini ateşleyip bana tekne alma cesaretini veren sevgili Sadun Boro'nun Pupa Yelken gezi-anı kitabını okumanı şiddetle öneririm. Kitabın yazım yılı 1960'lar fakat çok keyifli bir türkçe ile yazılmış, beğeneceğini umarım.

Sevgiler,
TANER

Taner dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Taner bey,

Bu muhtesemlik ancak bu kadar guzel kameraya cekilir ve ancak bu kadar guzel bir muzik esliginde senkronize edilebilirdi.

Tebrikler...

Daha onceki bloglarinizda; kucuk yatla buyuk yat arasinda mukayese imkani bulabileceginizi ve her ikisi hakkinda fikirlerinizi aciklayacaginizi yazmistiniz.
Ben de yat almak aski ile dolu olan bir kisi olarak bu ilk elden ve gonulden olacak olan mukayeseyi sabirsizlikla bekliyorum.

Saygilarimla
A. Tekin

Adsız dedi ki...

Bu arada unutmadan, klipteki sarkiyi ve soyleyeni de bizimle paylasirmisiniz. Bu albumu muhakkak almak istiyorum.

Saygilarimla
A. Tekin

Taner dedi ki...

Sayın Tekin,

Parcanın detayları:

"Koop Island Blues", by Koop and Ane Brun


Sevgiler,
TANER ÖZER