23.03.2008

Simit Kitap Kahve

Pazar günü meteorolojik tahminleri öngörüldüğü gibi çıktı. Hava sıcak, rüzgarsız ama %100 kapalı deniyordu ve aynen öyle oldu. Fakat çok kasvetli bir gündü. Aslında evde oturmayı düşünüyordum, ama sıkıntı basmaya başlayınca hanıma, "ben tekneye gidiyorum" dedim.
Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi, simit, kahve, kitap ve tekne havuzluğunda sere serpe uzanma eşliğinde çok keyifli 2-3 saat geçirdim. Kalan zamanda da kurtlandım ve ambarı temizleyeyim dedim. Bütün ambarı havuzluğa boşalttım. Ambarın içine dalıp içini iyice temizledim. Sonra çıkardıklarımı büyük bir itina ile yerlerine yerleştirdim. Çok düzenli ve temiz oldu. Teknenin su depolarını da tekneden ayrılmadan doldurdum. Tekne, önümüzdeki haftaki Esenköy gezisine hazır.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Taner bey selamlar,

Gecen gun yine son yazinizi keyifle okurken birden aklima bir fikir geldi, sizinle paylasmak istedim.

Cok hos fotograflar cekerek buraya yazilariniz esliginde ekliyorsunuz. Hele hele gecenlerde kictan "Talya" yazisinin suya temas ettigi bir fotograf koymustunuz ki cok hosuma gitti, tam bir profesyonel calisma gibiydi. Her neyse, diyorum ki acaba bir calisma yapabilir misiniz, soyle ki, fotograflardan olusan bir album hazirlayarak Talya'nin tum aksamlarini, puntel, pull-pit, push-pit, balencina, iste bu mandar, buda vinc kolu, buna ana yelken iskotasi derler, buda yeni yaptirdigim lazy jack ve bag vs. gibi... Hem Talya'yi cok daha detayli fotograflarla her bir parcasini yakinen tanir, hemde yelkene yeni baslayan arkadaslar icin bir rehber niteliginde bir calisma olabilir.

Ne dersiniz?

Iyi gunler dilerim.

Ozgur Dogu

Taner dedi ki...

Özgür bey selamlar,

Tam da içimi okudunuz, hem de taa Romanya'lar dan.
Uzun zamandır buna benzer düşünceler, kafamın içinde uçuşuyordu. Bazı faydalı bilgileri, bağlar, yelkenin kısımları, otopilot v.s. gibi konuları anlatan bir videolar grubu mu hazırlasam diye düşünüyordum. Valla bilmiyorum, ilgi görür mü acaba ? Gerçi herkes kurslara gidip bir sürü paralar veriyor, belki oralarda atlanan bir iki noktayı buradan yakalarlar.
Bu arada, bizim hanım da DAK-SAR Melih bey'e kursa gitti. Bütün bu seneki Göcek tayfası ile birlikte. Bende büyük bir yükten kurtuldum. Şimdi bizim hanım, işin çok daha bilincinde.

Selamlar,
TANER ÖZER

Adsız dedi ki...

Özgür beyin fikri harika...

Eğer bu çalışmayı yaparsanız yelkeni öğrenmeye çalışan geniş bir kitleye çok önemli bir kaynak yaratmış olacaksınız.

Umarım hayata geçer.