22.08.2008

Talya Yarışa Giriyor

Valla bu başlığı atacağıma 2 ay önce asla inanmazdım. Olan oldu ve yarışa girmeye karar verdim. 23 Ağustos ( yarın ) Burgaz Adası Deniz Kulübü Kupası yarışına katılıyorum. F5 iskelesindeki komşum sevgili Erol Çevik'in, girdikleri yarış ortamını çok methederek, fazla hırsa kapılmadan çok keyifle yarıştıklarını anlatması ile bende kıvama geldim. Bakalım Destek sınıfında yarışacak TALYA neler yapacak. Ekip, yine bizim tayfa Alper, Cüneyt, Nejat, Mehmet ve ben. Tabii yarış deneyimi sıfır. Belki diğer teknelerin hataları ile birşeyler yapabiliriz. Bakalım hayırlısı..

Talya' da da bu arada bazı yenilikler yaptım. Kaportanın üstü sol tarafa bir vinç daha ilave edip, direğin ve bumbanın dibinde hiçbir ayar yapamadığım dört adet halata işlev kazandırdım. Bunlar balançina, alt yaka gergisi, genova mandarı ve camadan alt yaka gergisi. Teknenin orjinal çıkışında ne yazık ki bu sistem yok. Ama bence çok gerekli. Genovaya, balançinaya ve alt yaka gergilerine havuzluktan ince ayarla hükmetmek, yelken zevkini üçe katlıyor. Özellikle sert havalarda, alt yaka gergilerini bumbanın direk dibindeki kilitleri tutmuyor. Bunlara hükmetmek çok gerekli. Geçenlerde orta-sert havada yaptığımız bir gezide yelkene camadan vurduk. Fakat anayelken sert havada dolunca, alt yaka gergisi yavaş yavaş kilitten kaydı ve yelken iyice torlandı. Tabii bu da dümen hakimiyetinin kaybolmasına ve teknenin aşırı orsalamsına sebep olmaya başladı. Bu ve bunun gibi şeyler dert olmadığı zaman sert havada bile insan keyifle yelkenini yapabiliyor. Bende bu geziden sonra, yeni vinç takımını ilave etmeye karar verdim.

Üste ve sola koyduğum resimlerde, sol taraftaki yeni vinç sistemi görülüyor. Ayrıca anayelken ıskotası ile ilgili de sorunum vardı hatırlarsanız. Bunun da bitmiş versiyonunun resmini de yana ilave ettim. Bu sistem de artık çok kolaylıkla çalışıp, teknenin dar açı ile rüzgara girebilmesine yardımcı oluyor.


Şimdilik bu kadar, bakalım yarın yarışta neler olacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yeni yazınızı merakla beklemekteyim.