25.09.2008

Bayram Geliyor

Kapalı hava


Bu Cumartesi' den itibaren, yaklaşık 9 gün denizin tadını çıkartacak kadar uzun bir tatil var önümüzde. Ama ne yazık ki biz denizde olmayacağız. Bu bayramda denizden uzağız, hem de bayağı uzağız. Taa Antep, Urfa, Mardin yollarında olacağız. Yani bu bayramda bloğa yazacak pek birşey olmayacak.

Aslında aklım Talya' da ve denizde kalıyor. Bu sebeple bayram öncesi son bir seyir yaptık Cüneyt ile. İşten biraz erken kaçtık, attık kendimizi tekneye. Hava kapalı, 6-8 knot arası rüzgar var. Tam iş stresini atmalık yelken havası. Marina dan ayrıldık, önce anayelken sonrasında genova basıldı. Hava ufak ufak üzerne koymaya başladı, sağanaklar arttı ve yağmur başladı, bizde bu arada neredeyse Ahırkapı' yı bulmuştuk. Sonra 180 derecelik bir tramola ve rota tam geriye. Sancak kontradan iskele kontraya. Bu arada Mavi teknesi yarışlar için antrenman yapıyor, kalabalık bir ekip var teknede. Bir ara borda bordaya geldik.

Marina ağzına geldiğimizde, iki adet turuncu kıyı emniyet botunun, ahırkapı taraflarından gelerek, Kalamış koyunun tam ortasına bir motorsailor tekne bıraktıklarını gördük.
Tekne botların ortasında, yedeklerinde geldi. İçimiz cızladı, koyun ortasında, kaportasına kadar suya gömülü..

Marinaya girdik, ortalığı neta ettik, bir kahve yaptık kendimize. Sohbet ettik. Toplam üç saatte, kendimizi dertten tasadan arındırıp mutluluğa erdik.

Hiç yorum yok: