10.11.2008

D.D.G.

Başlığı okuyanlar merak etmişlerdir, nedir bu D.D.G diye. DDG'nin açılımı her yıl 14-20 Kasım arası kutlanan Dünya Diabet Günü. Peki konumuzla ne ilgisi var. Konumuzla iki yerden ilgisi var. Birincisi ben eski ve kıdemli bir diabetliyim. İkincisi de TALYA' nın DDG etkinliklerine katılacak olması.

Geçenlerde Espereanza teknesi Atilla abi'den bir telefon geldi. "-Taner sen diabetli idin değil mi ? -Evet abi..? -14 Kasım Cuma günü böyle böyle bir etkinlik var, katılmak ister misin ? -Ooo katılmaz mıyım tabii olur.."
Şimdi, böyle böyle dediğimiz etkinliğin detaylarına bir bakalım:

P 14 Kasım 2008 Cuma günü 11:45-12:15 saatleri arasında Boğaziçi Çırağan Oteli önlerinde “Dünya Diabet Günü” nedeniyle bir "sevgi çemberi" oluşturulacaktır. (Çırağan önlerinde tüm teknelerin bulunma zamanı 10:15 olduğuna göre topluca Kalamış Koyundan sanırım en geç 08:30’da hareket etmek gerekir.) Bunun için ilk tekne (KECHI) Çırağan Oteli önündeki şamandıraya yeteri kadar mesafe bırakarak kıçtan halat verecek ve kendisini akıntı ile serbest bırakacaktır. (Normal rüzgarda teknenin Marmara yönünde salması beklenir.) Daha sonra sırası ile büyük teknelerden başlayarak bir sancak, bir iskelesine diğer tekneler sıra ile destek botları yardımı ile aborda olacaklardır. Aborda olan yachtlar, araya usturmaça koyarak kafalarını sıkacaklar, teknelerin kıçları daireyi oluşturabilmek için açık kalacaktır. "Sevgi Çemberi" tamamlanınca teknelere verilmiş olan mavi brandalar bumba üzerinden teknelerin bordalarına doğru sarkıtılarak daire şeklinde teknelerde mavi bir çemberin oluşması sağlanacaktır. (Mavi; Umut'u, Halka; bir ideal uğruna birleşmeyi temsil ediyor.) . Bu durum tamamlandıktan sonra teknelerin ortalarında oluşan boşluğa gelecek şekilde hazırlanmış ve çok ince kumaştan yapılmış bir afiş teknelerin baş taraflarına bağlanarak gerilecek ve bu durumda helikopter çekimi yapılacaktır.
Bu arada Türkiye'de geçen yıl bisiklet sporu ile yapılan anma törenlerinin Dünya Diabet Federasyonu tarafından birincilikle ödüllendirildiğini, bu yıl da desteğinizle yachtlarla yapacağınız bu gösterinin yine birinciliğe aday olduğunu söylemeliyim.


Yukarıdaki yazıda anlatılanların doğru uygulanması halinde ortaya çıkacacak fotoğraf aşağıdaki gbi olacaktır:



Pazartesi akşamı yani bugün saat 19:30 da Kalamış Yelken Klübünde konunun detaylarının belirlenmesi, Salı günü saat 12:30 da katılacak tekneler ile Kalamış Koyunda bir antrenman ve nihayet 14 Kasım Cuma günü de gerçek uygulamamız var. Benimle birlikte bu etkinliğe Kenan katılacak.

Hiç yorum yok: