20.11.2008

Yaz Programı

Sanıyorum daha önce bahsetmiştim. Geçtiğimiz yaz kiraladığımız Sun Odyssey 42i den çok memnun kaldık diye. Zaten 2 yıldır da E.g.g. den kiralama yapıyoruz. Onlar bizi tanıyor bizde onları. Servislerinden de çok memnunuz. O zaman düşünmeye gerek yok ertesi yaz içinde aynı şirketle ve aynı tekne ile devam. Bu yaz bize eşlik edecek arkadaşlarımız Arzu-Engin ve kızları Balkı.
Bu sene rotayı değiştiriyoruz artık. Fethiye körfezinin içinden dışarıya atıyoruz kendimizi. Ayrıca kiralama süremizi de 15 güne çıkarttık. Tarihimiz de 11-25 Temmuz arası.
Çıkış yerimiz Göcek. Kısmetse bu sene Rodos-Symi ve Hisarönü körfezini hedefliyoruz. Bunun için bu rota üzerindeki tüm koyları ve dikkat edilmesi gereken noktaları gösteren bir GoogleEarth dosyası hazırladım. Dosyayı buradan indirebilirsiniz. Çalıştırabilmek için GoogleEarth programını yüklemelisiniz veya bilgisayarınızda önceden kurulu olmalı.
Eksik gedik birşeyler görürseniz bana bilgi verin düzelteyim. Ya da siz düzeltip geliştirebilirsiniz.
Düzelttiğiniz dosyayı bir yere yükleyip bizi bilgilendirin.

Kısaca bilgi vermek gerekirse:

*Sarı ile işaretli olan noktalar görmeden geçilmemesi gereken koylar.
*Kırmızı ile işaretli olanlar uyarı bilgileri.
*Maviler koyların isimleri ve tanıtımlar.

** Bilgiler Sadun Boro' nun' nun Vira Demir adlı pilot kitabından derlenmiştir.

5 yorum:

Mali dedi ki...

Merhaba Taner Bey,
Bencik Koy'unu işaretlemişsiniz, gerçekten çok güzel bir yer orası.Yalnız biz orada iken çok arı vardı. Rahatsız olmuştuk..Kahve yakarak korunmaya çalıştık..İşin ilginç yanı beni Bencik'te değilde, Martı Marinaya yanaştıktan sonra arı sokmuştu.Bence Değirmen koyunda da en az 1 saat geçirmelisiniz, yüzmek için çok güzel bir koy.
Selamlar,
Mehmet Ali BARUT

Taner dedi ki...

Mehmet Ali bey,

Katkılarınız için çok teşekkür ederim.
Bu sene yine Göcek' den, fakat batı yönünde çıkacağız.
Ama o kadar çok koy var ki. İki de Yunan adası var. 15 gün hepsini görmeye yetmez. Mümkün olduğunca en görülmesi gerekenleri ziyaret etmeye çalışacağız. Değirmen koyunu özellikle kaydettim.

Selamlar,
TANER ÖZER

Mali dedi ki...

Tekrar merhaba,

Serçe limanını da işaretlemişsiniz dikkat etmemişim. Orasıda mutlaka görülmesi ve gecelenmesi gereken bir yer. Girişi biraz zor görülüyor..Yada biz acemiydik, metreler kaldığında görebildik :)Sezonda çok kalabalık olacağını tahmin ediyorum. Yine de görmekte fayda var. Google Earth'e değirmen koyunda ve serçe limanında çektiğim 2 fotoyu ekledim daha doğrusu eklediğimi sanıyorum.

Hoşçakalın,
Mehmet Ali BARUT

Cenk dedi ki...

Taner Bey,

Göcek'ten çıkıp Hisarönü yapacaksanız, Marmaris'ten çıkmayı düşünmez misiniz? E.G.G'nin teknelerini sıkça Marmaris'te görüyorum, oradan tekneyi teslim edemiyorlar mı? Göcek-Marmaris arası yaklaşık 36dm ve görülecek çok fazla birşey yok. Ekincik genelde çok methedilir, ancak My Marina hem çok pahalı, hem de kendine göre kuralları olan değişik bir yaklaşıma sahip bir tesis (örneğin belli saatlerde duş ve tuvaletleri kapatırlar, takunya giymeden duşa giremezsiniz, akşam restoranda yemek yemeyecekseniz bağlamanıza sıcak bakmazlar ve kişi başı 100-150 YTL hesap ödersiniz vb vb). Semizce koyları güzeldir, ancak açık denizde ölü dalgalarla yolunuzu 36 dm uzatmaya değmeyebilir. Biz yaklaşık 10 sene Istanbul'da kaldıktan sonra 2008 yazını Marmaris'te geçirdik. Marmaris-Hisarönü rotasından keyif alacaksınız.

Selamlar
Cenk Cesur
S/Y Bianca
www.yelkenozgurluktur.com

Taner dedi ki...

Cenk bey,

Saat 0:30, şu anda sizin bloğu bitirdim. Elinize sağlık. Yeni teknenizde hayırlı olsun, denizler ve rüzgarlar hep kolayınıza olsun.
Tekneyi beklerken ki duygularınız çok iyi anladım malum hep aynı şeyleri yaşadık.
Sizinle Ataköy Marina' da 7 ay E pontonda komşuluk yapmıştık. Bilmem hatırlar mısınız ? Daha sonra Bianca Fenerbahçe de de tam yanıma geldi yine komşu olduk.
Önerileriniz için çok teşekkürler. Bizim EGG diye ısrarımızın sebebi oradan aldığımız şartların iyi olması ve tanıdık olmaları. 2 ay kadar önce off-shore a teklif yapmıştım ama önerdikleri tekneler KIWI ayarında değillerdi. Ayrıca biz özellikle KIWI yi istediğimiz için EGG'nin Marmaris'den teklif ededeği herhabgi bir tekneye olumlu bakamazdık.
Görüşmek üzere,

TANER