6.01.2009

Talya Bizi Bekliyor

Valla bu sene acayip oldu. İstanbul tam Kış yapıyor. Derseniz ki, ne var bunda bırak yapsın, doğru ama bu simsiyah kasvetli havalarda tekne ile gerekli ilişkiyi kuramıyoruz.
Geçenlerde Kalamış marina da bir çok denizci arkadaş ile bir araya geldik. Orada da bu konu gündeme geldi. Havanın soğuk olması önemli değil ama kapalı ve yağmurlu olunca insan ruhen sıkılıyor. Kuzey ülkelerinde bu işi nasıl yapıyorlar anlamıyorum valla... Onun için kendi kendime dünyanın ayrıcalıklı coğrafyalarından birinde yaşadığımı tekrarlayıp durdum.
Tabii ki bu ruhsal sıkıntı tekneye uğramaya engel değil. Radar reflektörü hariç, geçen yazıda yazdığım eksiklerin çoğunu tamamladım. Radar reflektörü montajı için de iskelede tanıdık bir arkadaş bulup kendimi direğe bastırmam lazım. Ama bu havalarda birisini bulmak oldukça zor.
Bu sene aynı ekip,kısmet olursa Midilli seyahatini tekrarını düşünüyoruz. Genel istek üzerine Marmara geçişimize akşam 5 gibi başlayıp, herhangi bir yerde konaklamadan, gece seyri vasıtası ile Çanakkale veya Bozcaada' yı bulmaya çalışacağız. Hem gün kaybetmemek hem de gece seyri tecrübesini arttırmak bakımından bence de iyi olacak. Ayrıca düşündüğüm bir diğer durum da GPS kullanmadan klasik haritadan navigasyonla gideceğimiz yerlere ulaşmak. Bu da sanırım navigasyon bilgimizin pekişmesine yardımcı olacak.
Bir de kısmet olursa deneme videosu yapacağım ama havanın yağmursuz olmasını bekliyorum.

Hiç yorum yok: