9.03.2011

Bahar ve Planlar

Mart geldi, cemreler düştü, artık büyük bir sabırsızlıkla Talya ile yapacağımız gezileri düşünür olduk. Bu sene biraz farklı uygulamalar düşünüyorum. Bunlardan birisi teknenin zehirli ve bakım için karaya alınması. Üç yıldır bu işi Kalamış Marina'da yapıyorum. Bu sefer Gezgin Korsanlar ile yaklaşık 20 teknelik bir grupla Yalova Marina'da karaya çıkmayı planlıyoruz. Hem Yalova'ya dört+dört saatlik bir seyir yaparak, hem diğer denizci arkadaşlar ile bilgi paylaşımı yaparak, Yalova'nın nispeten fiyat avantajından faydalanarak ve de yapacağımız gırgır şamatanın da cabası olacağı bir organizasyon bu.
İkinci uygulama teknede buzdolabı konusu. Bunu geçen sene organize etmiştim aslında. Ama çok gerek yok diye erteledim. Bana kalırsa hala gerek yok ama hanım bu konuda çok ısrarcı "-Soğuk su olmadan seyre çıkmam." deyip duruyor. Aslında marinadan aldığımız buzlar sayesinde soğuk suyumuz her daim oluyor ama hanımları ikna zor bildiğiniz gibi. Ayrıca bir de bimini konusu var. Bunu da daha önce inceleyip fiyat almıştım ama o da ertelenen işler arasında yerini almıştı. Bu konuda da çok ısrar var. Bakalım ne yapacağız.
Ayrıca bir plan da tekneyi biraz daha güneye indirmek ile ilgili. Malum yazları Ayvalık da güzel bir koyun içinde konaklama imkanımız var. Düşüncem o ki, sağlam bir tonoz hazırlayıp buraya atsam ve fırsat bulabildikçe Borajet ile Körfez havaalanını kullanarak Ayvalık'a vasıl olsam ve oraların tadını TALYA ile çıkarsam nasıl olur diyorum. Bir taraftan da aklım, peki İstanbul'da teknesiz ne yapacaksın diyor. Aklımın bu yarısına ne cevap vereceğimi bilemiyorum.
Zor karar valla...

2 yorum:

SARIYAZ dedi ki...

Ayda bir bile gitsen, o denizde, o coğrafyada olmak, gezmek, teknede uyumak/uyanmak o kadar güzel ki...
Değil bir kaç hafta, bir kaç ay bile Istanbul'da teknesiz olmaya değer..

Taner dedi ki...

Evet Mehmet'cim aynı fikirdeyim.
Ayvalık'a Haziran başı yola çıkıyorum kısmetse.

TANER