16.03.2011

Buzdolabı Geldi

Buzdolabı işini geçen sene araştırdığım için bu sene işi bitirmek zor olmadı. Önemli olan doğru ürünü seçmek. Doğru ürün derken de cihazların ebatları, çektikleri akım şiddeti, soğutma kapasitesi v.s gibi konular.
Yaptığım araştırmalar beni doğru ürün olarak WAECO'ya götürdü. Malum bu markanın soğutma sistemleri dünyada bayağı bilindik. Alman malı olması da güven arttırıcı bir başka unsur. Sistemimiz üç parçadan oluşuyor.

Birincisi kompresör, benim seçimim Cold Machine 55 .


Bu kompresör giriş seviyesi bir cihaz, 130 litreye kadar soğutma kapasitesi var. Ebatları da benim koymayı düşündüğüm yere uygun. İçindeki entegre kart sayesinde akü voltajı kritik seviyelere geldiğinde sistemi kapatıyor. Böylece aküleri korumuş oluyor.

İkinci parça evoparatör. Buradaki seçimim de VD-07 .


Bu evoparatör O şeklinde. Bu sayede, içine koyabileceğimiz plastik buzluklarda buz yapma şansımız oluyor. Termostatı da sisteme bağlı.

Üçüncü ve son aparatımızda sistemin güç kaynağı olan MPS50 .
Bu cihazın özelliği de 220V akım aldığında buzdolabını 220V dan besliyor. Bir şekilde şehir elektriği ile irtibat kesildiğinde hemen aküleri devreye sokup buzdolabını oradan besliyor.

Şimdi Pazar günü gelecek olan Mehmet ustayı bekliyorum. Sistemin bağlantılarını o yapacak. Böylece her daim TALYA'da soğuk içecek ve yiyecekler hazır olacak.

Bundan sonraki operasyonumuz bimini için olacak,umarım onu da bu çabukluk da halledebiliriz.

1 yorum:

Bir dost dedi ki...

Güle güle kullan, artık Talya da soğuk içecek sorununa son.