8.04.2011

Buzdolabı Bağlantısı ve Blogda Yenilik

Önce buzdolabı ile başlayalım. Evvelki hafta ustamız geldi, buzdolabı bağlantılarını tam yapacak iken verdiği "-Aaa bu zemin düz değil. Kompresörün düz zeminde durması lazım, bunun altını düzleyin." beyanatı ile hafif ekşidim. Öyle ya nereden bileyim ben önceden hangi malzemenin, platformun veya ortamın gerektiğini. Daha önce böyle bir montajda bulunmamışım ki. "-Ustacım, sen her şeyi kontrol et, eksik ne varsa söyle, haftaya aynı şey tekrarlanmasın." dedim. Tabii bu arada aşağı oturma bölgesine açılması gereken, kompresörün havalanmasını sağlayacak olan menfezi de ben fark ettim. Neyse, ustayı haftaya görüşmek üzere yolcu ettik. Şimdi yapılması gereken iki şey var.
Birincisi L bir platform, üzerine kompresör yerleşecek. Yanda kabaca görüldüğü gibi. İkincisi de bu platformun önündeki düz yere menfez deliği açılacak. Ben de bu deliği açmak için panç yok, artı platformu yapmak için malzeme bilgisi de çok sağlam değil. Malzeme bilgisi dendiğinde aklıma sevgili arkadaşım Ömer Kırcal gelir. Sağ olsun telefonla aradığımda hemen projeyi oluşturdu. Ertesi gün Bauhaus'dan masif bir blok, bir yapıştırıcı ve tabancasını alarak doğru marinanın yolunu tuttuk. Geri kalan malzeme Ömer'de mevcut. Yaklaşık bir saatlik bir çalışmanın ardından L platform yerine yerleşti ve menfez için delik de açıldı. Sağolasın Ömer.
Sonra hafta sonunu beklemeye başladık ki buzdolabı ustamız yeniden gelsin. Derken Pazar oldu ve ustamız geldi. Bu sefer eksiğimiz yok. Yaklaşık iki buçuk saatlik bir çalışmanın ardından montaj bitti. Tam da istediğim gibi oldu bir aksaklık yok. Deneme çalışmasını da yaptık, iki dakikada evoparatör buz gibi oldu. Tahmin ettiğim gibi ustamız: "- Elektrik bağlantıları bizim işimiz değil, onun için elektrikçi çağırmanız gerekir." dediğinde kendi kendime "-Bu işi ben yaparım, geçiniz elektrikçiyi falan..." diye düşündüm. Tekneyi öylece bırakıp, iki üç gün sonra yeniden geldim. Teknenin içi bayağı dağılmış durumda. Elektrik işini bir an önce halledip toparlamam lazım, zira dağınıklıktan hoşlanmam. Kaportanın merdivenlerinde şöyle bir on dakika oturup düşündüm: "-Ya bu işi ben mi yapsam, yoksa bir usta çağırıp, üç beş verip yırtsam mı?" diye. Sonunda içimden gelen ses: "- Oğlum başla sen, içinden çıkılmaz bir durum olursa çağırırsın ustayı" dedi. Sese kulak verdik. Başladım ucundan çalışmaya. El attıkça ilerledim, ilerledikçe şevk arttı. Takıldığım bir noktada sevgili Erol Şar abime danıştım, yaklaşık iki saatte bir elektrikçinin yaklaşık yüzelli-ikiyüz TL isteyebileceği bir işi yüksek kalitede bir işçilikle bitirdim. Bu arada daha öne gelen elektrikçi bir ustanın pano içinde yapmış olduğu uyduruk sigorta bağlantılarını elden geçirip düzelttim.
Şimdi durum harika. Buzdolabımız 220V aldığında direk buradan besleniyor. Bağlantı kesildiğinde, ben izin vermiş isem akülerden çalışmaya devam ediyor aksi takdirde çalışmayı bırakıyor. Buzdolabı gerçekten içime sindi. Resimlerini de en kısa zamanda buraya ilave edeceğim.

Blogumuza da iki yeni ekleme yaptık. Sağ tarafta bu güne kadar çektiğimiz Pratik Denizcilik Bilgileri videolarımızın linkleri var. Linkleri tıkladığınızda direk ilgili videoya ulaşabilirsiniz.
Ayrıca en alt tarafa E POSTA İLE BLOGU TAKİP EDİN kutucuğu yerleştirdim. Bu şekilde blogda yapılan değişiklikler, anında girmiş olduğunuz e-posta adresinize iletilecek.
Buzdolabı

7 yorum:

Lucky Luke dedi ki...

Tanercim, havalar ısınmadan buzdolabı, akü vb işleri tamamlaman çok iyi olmuş.
Her Denizci'nin Ömer ve Erol gibi dostları olmalı. :)

Sevgiler
Eyüp
s/y rossinante

Taner dedi ki...

Hakikaten öyle...
Hepsine çok teşekkürler.

TANER

suat erce dedi ki...

TANER KAPTAN,PUPA YELKEN GIDIYORSUNUZ,
ELKTRIKCIDEN SONRA YAZILIMCILARDA YIKILACAK :)) BUZDOLABINIZ HAYIRLI OLSUN,IYI GUNLERDE KEYIFLE KULLANIN.COK ISABETLI BIR IS YAPMISSINIZ..YALNIZ BU YAZ SERIN GECECEK DIYORLAR :))
Dr.Dt.SUAT ERCE

Taner dedi ki...

(: Sağolun Suat bey...

TANER

Mali dedi ki...

Elinden her iş geliyor bakıyorum..Allah içine sindirsin..Keyifle..

Tayfun Güler dedi ki...

Sevgili Taner,
O buzdolabının soğuttuğu biranın tadına doyum olmadı.
Ellerinize sağlık

BURAK YILMAZ dedi ki...

TEBRİKLER ÇOK BAŞARILISINIZ