7.10.2007

Mave' deyiz


Bugün komşum Mustafa'nın teknesi Mave ile çıktık. Tekneyi de böylece hayırlamış olduk. Mave bir DIDI26. Dudley Dix dizaynı 26feet lik bir tekne. Mustafa tekneyi kendi imkanları ile yaptı. Bayağı bir uğraş verdi ama değmiş.
Bugün çok hafif bir hava vardı. Ama Mave'nin maşallahı var. Çok iyi gidiyor. O kadarcık havada bile 5.5-6.0 knotları gördük. Yaşam alanları kısıtlı, içerinin yüksekliği yaklaşık 1.45m fakat kocaman bir havuzluğu var. Bordası da çok alçak tam yarışçı ruhlu bir tekne.
Dix dizaynı tekneler için detaylı bilgileri bu forumdan alabilirsiniz.

Mustafa'da benim gibi yer mağdurlarından. Geçici olarak durduğu Fenerbahçe F10 dan çıkmak zorunda kaldı. Şimdilik yer olmadığı için de tekneyi karaya almak zorunda kaldı. Anlaşmayı da iki aylık yaptı. Şimdi tekneden uzak iki ay beklemek zorunda.
Hakikaten marinalardaki yer problemi had safhaya çıktı. Tekne üreticileri bile bu durumdan şikayetçilermiş. Tabii sizde olsanız, koyacak yeriniz olmayınca tekneyi ne yapayım dersiniz. Umarım bu problem kısa zamanda çözülür.

Yarın yine iş var, doyamadım bu hafta denize. Neyse biraz daha sabır. Bayramda Ayvalık'da yine botumuzla Ege'nin tuzlu sularına kavuşacağız.
Mave

Hiç yorum yok: