31.01.2008

Kış Mevsimi Yarıyı Geçti

Saatli Maarif Takviminden alıntı:

ERBAİN ( 21 Aralık - 30 Ocak )
21 Aralık günü ile 30 Ocak arasındaki 40 güne (Erbain) derler. Erbainin ilk günlerinde artmaya başlayan soğuklar, 9 Ocak günü şiddetlenir. 18 Ocak günü, mevsimin en soğuk günü sayılır. Erbain sona erince kış mevsiminin yarısının geçtiğine hükmedilir.

Rahmetli babannem de "Kasım 150, yaz belli" derdi. Saatli Maarif'e göre Kasım'ın bugün 85 i.

Evet, buradaki bilgilere bakarak kış mevsiminin yarısının geçtiğini görüyoruz. Bir bu kadar sonra, artık üzerimizdeki fazla kazakları, montları çıkarmaya başlar ve baharın tatlı ılıklığı ile keyif dolu olarak denizlere çıkabiliriz.

Bu sene kafamda Ayvalık var. Belki oradan Midilli'de olabilir. Her ihtimale karşı familyanın vizelerini hazır attim. El altında bulunmasında fayda var. Ne zaman nereye gideceğimiz belli olmaz. Ayvalık ile ilgili kafamdaki tereddüt şu, eğer tekneyi orada bırakırsam, İstanbul'da ne yapacağım? Belki Ayvalığa gidip, bir iki hafta tekneyi orada bırakıp, oradan daha aşağı veya Midilli'ye doğru, haftasonları devam... Ya da.. Ne bileyim işte, mutlaka denizde daha keyifli ve çokça vakit geçirilecek bir düzen.

Bu arada Talya'nın doğum günü yaklaşıyor. Yahu nasıl çabuk geçiyor seneler. Hayatta yapılacak işleri hiç ertelememek lazım. Bende kendimi şanslı kullardan sayıyorum, bu dünyanın maddi işlerine çok takılıp, sevdiklerimi ertelemediğim için.

Bu arada, bu seneki charter rezervasynumuzu da kesinleştirdik. 5-12 Temmuz arası 4 tekne olarak Göcek'deyiz. Yine rüya gibi bir tatil yaşayacağımıza inanıyorum.

Otopilotum da Amerika'dan geldi. Bunun montajı ve denemeleri ile ilgili bir yorumu da, önümüzdeki haftalarda buraya yazacağım. Ayrıca ilk uzun yol denememiz olan 2006 yılı Bodrum-İstanbul arası, Bolero teknesi ile yaptığımız yolculuğun, fotoğraf klibini de buraya ekleyeceğim.

2 yorum:

dogi dedi ki...

Taner Bey merhaba,
EGE 26 hakkında sizinle yazışmak isterim

Taner dedi ki...

Kerim bey merhaba,

Merak ettiklerinizi seve seve cevaplarım.
Merak ettiklerinizi buradan da sorabilirsiniz.

Sevgiler,
TANER