8.01.2008

Oto Pilot


Bu hafta Talya'da birşeyler yapamadık fakat Talya için birşeyler yaptık. Malum bu sene uzun yol planlarımız var. Uzun yolda bize gereken şeylerden biriside iyi bir otopilot. Gerçi yekeyi sabitleyebileceğimiz ve uzun süre bizi aynı rotada götürebilecek bir yeke sabitleyicimiz var ama otopilot başka. Bir müddet araştırma yaptıktan sonra SIMRAD TP-10 da karar kıldık. Hem ekonomikliği, hem montajının basit oluşu, hemde bilinen bir marka olması bizi Simrad'a yönlendirdi.
Fakat, işin ilginç yanı bu ürünü Türkiye'den alamıyoruz. Çünkü bu markanın Türkiye mümessili olan Promar, ısrarla bize TP-10 modelinin artık üretilmediğini, sadece daha büyük tekneler için olan TP-22 ve TP-32 modellerinin var olduğunu söyledi. Ne kadar Simrad'ın web sitesinde bu ürünün yer aldığını belirtsek de bir türlü kabul ettiremedik. Ne yapalım biz de ürünü dışarıdan alacağız, başka çare bırakmadılar. TP-10 maksimum 33feet, yekeli teknelerde kullanılan bir otopilot. Montajı ve kullanımı gayet basit. Yaklaşık 1 hafta önce siparişimizi verdik, sanırım kısa zamanda elimizde olacak.
Bu Cumartesi ve Pazar günleri bir aksilik olmazsa yine denizde olacağız. Talya'nın hareket etmeden marinada yatmasına bir türlü gönlümüz razı olmuyor. Şöyle kısa bir temizlikten sonra, havada iyi olursa, yelkenlerimizi şişirip kış mevsiminde doya doya iyot kokusu alacağız.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Taner Bey,

Haftasonu biz de Maral teknesinin sahibi Ergan Bey ile çıkmayı ddüşünüyoruz. İsterseniz hep birlikte Lidya ile çıkalım, hem de performansını görmüş oluruz. Ne dersiniz ?
Diğer yandan ben de otopilot alsam gayet iyi olur. Acaba bana tutarı için bilgi verirmisiniz. Eğer uygunda ben de sizinle sipariş edebilirmiyim ..
Selamlar..

Adsız dedi ki...

Taner bey,

Ahhh ahhh, malesef tatilde de olsak, hava bir ara mukemmele yakin da olsa bir turlu Kusadasindan Istanbul'a gelerek sizinle tanismak ve mumkunse denize cikabilmek yine nasip olamadi ve bakiniz iste yine Romanya'dayiz. Eger hala teklifiniz gecerli ise, onumuzdeki yaz mutlaka bir tekne kiralayarak pesinize takilmayi ve yaz ayina kadar bu fikrin hayali ile avunmayi dusunuyorum.

Sevgilerimle,
Ozgur Dogu