21.07.2008

KYOTO


KYOTO : Sun Odyssey 43 (2001) ( incelemek için tıklayınız )

Kyoto'yu kardeşim Alper ve arkadaşımız Erkan kiraladı. Teknede toplam sekiz kişiydiler. İki çocuk altı yetişkin. Onlardan aldığımız bilgiye göre, sekiz kişi böyle bir tatil için fazla. En fazla altı kişi olmak lazım. Yani dört yetişkin, iki çocuk. Alper' in geçen seneden, Bodrum-İstanbul Bolero gezisinden tecrübesi var.

Erkan ile bu sene pratik kazanmak için, 4-5 kez BarbaYani' de sonuçlanan seferler yapmıştık.

Kyoto'nun seyir performansı gayet iyi idi. Alper'ler de tekneyi hakkını vererek idare ettiler. Gayet güzel ve sık yelken bastılar. Alper'in Kyoto için söylediği, "abi, biz ortalama 8-8,5 knot ile yelken seyri yapıyorduk" demesi, bende Kiwi ile ilgili merak uyandırdı. Biz maksimumda 8,6 knotlara Kiwi ile ulaşabildik. Ortalamamız 7-7,5 knotlar da idi. Sonradan karaya indiğimizde baktık ki Kyoto' nun yelken alanı, Kiwi' den daha büyük. Boydaki 35-40 cm fark da Kyoto lehine yazıldığı için, bu farkın oluşabileceğine karar verdik.

Alper' lerin tek sorunu demirlemede oldu. Kıyıya yakın atılan demir ve kalomanın biraz fazla bırakılması, zaman zaman tedirgin olmalarına yol açtı. Bunun dışında genel bir problemleri olmadı.

Hiç yorum yok: